19 Ocak 2012 Perşembe

Turşunun en güzel hali


Yöresel lezzetler mevzu bahis olduğunda asıl bizim baş tacı lezzetimiz 'turşu kavurması' bunu her türlü turşu tipine yapabilirsiniz. Hiç daha önce yemeyenler bile müptelası olunca artık herkese anlatıyorum nasıl yapılacağını. Çok basit; 
       -Orta boy 1adet soğan resimdeki gibi ne çok kalın nede küçük doğranır,
       -Ortalama 2 yemek kaşığı yağ da soğanlar pişirilir, daha sonra pul biber eklenip turşu kavrulmaya başlanır.
15dakika kadar sonra hazır. 

(Turşu yapımı burda ince ayrıntıdır. Önce haşlama yapılıp soğuk suyla şok ve soğumasını bekleyip kalın tuz, acı biber ve sarımsak 3lüsüyle salamura yapılır. daha sonra istenilen büyüklükteki kaplara koyulur, üzerine kabı dolduracak kadar ılık su koyulur birazda sirke ilave edilebilir)

Afiyet olsun..mmmmmmm:)

3 yorum:

  1. yaaaaa, bugün alayım da yapayım mı acaba bi lahana turşusu, sen gelene tam güzelleşir o:) ağzımın suyunu nasıl durdursam acaba, akıyor...

    YanıtlaSil
  2. ayrıca resmin ucundaki kısırı da görmedim sanma:(((

    YanıtlaSil
  3. merakla bekliyorum turşunu ozaman:) ben resimdekinden getiricem.

    YanıtlaSil